Ez az oldal az egészségügyi dokumentációk (recept, igazolás, beutaló, betegállomány, szakorvosi javaslat stb.) igénylésével, kiadásával kapcsolatos információkat tartalmazza.

Kattintson az alábbi hivatkozásokra a részletekért

 

 

Általános tudnivalók egészségügyi dokumentációkkal kapcsolatban

  • egészségügyi dokumentáció igényét kizárólag email-ben, az asszisztens@pottomklinika.hu elektronikus postafiókon tudja jelezni!
  • telefonon, illetve védőnőn keresztül kért egészségügyi dokumentációt nem áll módunkban kiállítani!
  • papír alapú egészségügyi dokumentumot kizárólag akkor tudunk az igénylés napján kiállítani, ha azt legkésőbb az adott napi betegrendelés megkezdése előtt fél órával igényli! Pl. ha a betegrendelés 14 órakor kezdődik, a legkésőbb 13:30-ig elküldött kéréseket tudjuk aznap feldolgozni. Ebben az esetben a dokumentáció legkorábbi átvehetősége a betegrendelés kezdet után fél órával lehetséges – pl. 14 órakor kezdődő rendelés esetén 14:30-kor.
  • a papír alapú egészségügyi dokumentumok kiadási ideje: 7:30-tól, óránként, 19:30-ig. Ettől eltérő időpontban nem tudunk papír alapú dokumentumot kiadni.

 

Orvosi igazolás

Amennyiben a gyermeke fertőző betegsége során nem volt szükség orvosi vizsgálatra, az orvosi igazolás kiállítása digitálisan is történhet. Ezen az oldalon a digitális orvosi igazolás kiállításának lépéseit olvashatja. A digitális orvosi igazolás kiállításához okostelefonra és nyomtatóra van szükség. (Mi a teendő, ha nincs okostelefonon és/vagy nem tudok nyomtatni?)

Figyelem! Fontos! Amennyiben gyermekének nem volt szüksége orvosi vizsgálatra, a kiállított egészségügyi dokumentáció egy szülői nyilatkozat, amelyben a szülő maga nyilatkozik arról, hogy gyermeke a dokumentumban leírt tünetektől és panaszoktól mentes, én pedig az ön szavát igazolom.

1. Töltse le az orvosi igazolás mintát:

       >> Nyilatkozat minta letöltése <<

2. Nyomtassa ki, és kék tollal töltse ki a dokumentumot, az orvosi igazolás részig tartó szakaszig. A „Szülő/gondviselő aláírása” résznél írja alá a nyilatkozatot! Az egészségügyi dokumentum csak a szülő aláírásával együtt hiteles!

3. Mobiltelefonja segítségével szkennelje be a kitöltött és aláírt dokumentumot. Szkennelő mobiltelefon alkalmazásokról az alábbi linken olvashat.

Kapcsolódó cikk: “A legjobb szkennelő alkalmazások okostelefonra” — Techwok

 

 

4. Email-ben küldje el a kitöltött, aláírt és beszkennelt dokumentumot az asszisztens@pottomklinika.hu elektronikus postafiókra.

5. Az általam aláírt és lepecsételt az orvosi igazolást beszkennelve visszaküldöm az ön email címére. Figyelem! Csak hiánytalanul kitöltött és aláírt szülői nyilatkozatot áll módomban aláírni!

Mi a teendő, ha nincs okostelefonom és/vagy nem tudok nyomtatni?

1.  Amennyiben gyermeke tünet- és panaszmentes, kérem, hogy az asszisztens@pottomklinika.hu elektronikus postafiókon jelezze. Gyermeke legkorábban akkor mehet közösségbe, ha legalább 3 napja láztalan – hőemelkedése sincs! -, és legalább 1 napja teljesen (!) tünet- és panaszmentes!

2. Üzenete mégérkeztéről automatikus válaszüzenetet kap.

3. Az orvosi igazolás elkészültét Marcsi email-ben jelzi.

4. Az így elkészült orvosi igazolást kizárólag saját betegrendelési időimben, a rendelői egészségügyi dokumentáció kiadási időket követve (7:30-tól 19:30-ig, óránként) magunk adjuk ki. Erre azért van szükség, mert ezeket az igazolásokat csak azt követően tudjuk kiadni, miután azt a szülő aláírta.

Felhívom figyelmét, hogy papír alapú egészségügyi dokumentációt csak abban az esetben tudunk a kérés napján kiállítani, ha kérését az adott napon, legkésőbb fél órával a betegendelés kezdete előtt küldte el az asszisztens@pottomklinika.hu elektronikus postafiókra. Ebben az esetben a kért egészségügyi dokumentáció betegrendelésem kezdete után legkorábban fél órával vehető át (pl. ha 14 órától rendelünk, legkorábban a 14:30-as kiadáskor). Amennyiben ennél később küldte kérését, azt már csak a következő napra tudjuk teljesíteni, ez esetben a kért dokumentáció a következő napi rendelés kezdete után legkorábban fél órával vehető át! Kiemelten hívom fel figyelmét a fentiekre a páros hét pénteken átveendő papír alapú dokumentáció igényekre vonatkozóan!!

 

 

Recept

Receptigényét az asszisztens@pottomklinika.hu elektronikus postafiókon tudja Mariann asszisztens felé jelezni. A recept igénylését követően automatikus válaszüzenetet kapnak, amely egy visszajelzés, ti. hogy üzenetét megkaptuk. A recept elkészültét Marcsi újabb email-ben jelzi az üzenetet küldőnek.

Felhívjuk figyelmét, hogy a recepteket un. e-recept formájában biztosítjuk. Ez azt jelenti, hogy vényeket az EESZT központi adatbázisába feltöltjük, ezt követően Magyarországon bármelyik gyógyszertárban kiválthatók a felírt készítmények. A gyógyszerek kiváltásához a gyermek TAJ számára és a kiváltó személy személyazonosító igazolványát kell a gyógyszertár munkatársának bemutatni.

 

 

Betegállomány (táppénz)

A táppénzes időszak megkezdését és lezárását az asszisztens@pottomklinika.hu elektronikus postafiókon tudja Marcsi asszisztens felé jelezni. Betegállományt gyermeke jogán annak betöltött 12. életévéig tudunk kiállítani.

Felhívjuk figyelmét, hogy betegállományt rendszerünkben kizárólag az igénylés napján tudunk elindítani, ill. lezárni! Megértésüket köszönjük!

 

Beutaló

Szakorvosi felülvizsgálatra beutalót kizárólag az adott szakrendelésen való első, beutaló köteles vizsgálat előtt – vérvétel előtt is -, a gyermekkel és szülőjével (!) való személyes találkozót, valamint a szülővel való megbeszélést és a gyermek fizikális vizsgálatát követően áll módomban kiállítani. Amennyiben a leírtak nem teljesülnek, utólag sem áll módunkban az adott szakvizsgálatra beutalót kiállítani – akár a szakrendelővel hónapokkal korábban egyeztetett időpont esetén sem! Természetesen kivételt képez a gyermek akut állapotromlása, egészségét, testi épségét, vagy életét veszélyeztető állapot, de ezekben az esetekben a sürgősség önmagában felülírja a leírt elveket! Adott szakrendelésre, adott betegség kezelése, gondozása kapcsán kizárólag az első alkalommal kell beutalót vinni, kontrollvizsgálatra nem kell beutaló! Nem minden járóbeteg-szakellátás beutaló köteles. Ennek részleteiről a NEAK honlapon tud tájékozódni.  

 

 

Szakorvosi javaslat

Az orvosi dokumentációt összes oldalát fényképezze le, vagy szkennelje be, és küldje el Mariann asszisztensnek az asszisztens@pottomklinika.hu elektronikus postafiókra. Szakorvosi javaslat alapján készült receptet legkorábban a javaslat megküldését követően két nappal, a rendelési idő vége után 2 órával tudja átvenni. Érvényes szakorvosi javaslat hiányában az igényelt gyógyszereket csak “normatív jogcím” megjelöléssel tudjuk felírni!